Over

Méér kunst en cultuuronderwijs voor álle kinderen en jongeren. Dat is waar we als stichting voor gaan. Ieder kind verdient de kans om kunst en cultuur te ontdekken. Zowel op school, als daarbuiten. Van dansen tot zingen en koken, van fotograferen tot mode en toneel.

Geschiedenis

Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich sinds 2015 in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. In 2014 gaf het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de opdracht aan Commissie Gehrels om een handreiking op te stellen voor het muziekonderwijs op de basisschool. In deze Handreiking Muziekonderwijs staan concrete actiepunten om de doelstelling, structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen, te bereiken. Stichting Méér Muziek in de Klas is vervolgens opgericht om deze acties uit te voeren.

Lees de handreiking

Méér Kunst & Cultuur in School en Omgeving

In 2023 is het werk van de stichting verbreed naar het toegankelijk maken van een breed cultuuraanbod voor kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Het doel is de wereld van de leerling te vergroten en een bijdrage te leveren aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting sluit hierbij aan bij het programma School en Omgeving van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De inzet van Méér Muziek in de Klas staat beschreven in het activiteitenplan ‘Méér kansen door kunst en cultuur 2023 – 2028’.

Lees de samenvatting activiteitenplan ‘Méér kansen door kunst en cultuur 2023 – 2028’

Organisatie

Team

Het team van Méér Muziek in de Klas bestaat uit een groep ambitieuze medewerkers die onder leiding van directeur Jantien Westerveld er alles aan doen om het doel van Méér Muziek in de Klas te realiseren. Het bureau functioneert onder de verantwoordelijkheid van het stichtingsbestuur en met de inbreng van een groot aantal ambassadeurs, met Koningin Máxima als erevoorzitter.

Méér over het team

Lokale partners en ambassadeurs

We kunnen ons werk niet doen zonder onze lokale partners en ambassadeurs. Dankzij hun inzet hebben we al veel sterke, lokale netwerken opgezet. Ook zijn er veel artiesten bij onze stichting betrokken. Allemaal helpen zij onze belangrijke missie waar te maken.

Financiering

De activiteiten van Méér Muziek in de Klas worden sinds het ontstaan in 2015 publiekprivaat gefinancierd. Samen met fondsen zoals de VandenEnde Foundation, VSBfonds, het Cultuurfonds en de VriendenLoterij werken we samen bij het bereiken van onze missie. Sinds 2023 werken we dankzij de steun van het Ministerie van OCW aan het meerjarenactiviteitenplan ‘Méér Kunst & Cultuur in School en Omgeving 2023-2028’.
Onze stichting wordt daarnaast ondersteund door particuliere donaties

Bestuur

Arno Brok

Voorzitter

Arno Brok is commissaris van de Koning in de provincie Fryslân. Hij is voorzitter van Provinciale Staten en voorzitter en lid van het college van Gedeputeerde Staten. Als rijksheer vertegenwoordigt hij de regering en is als zodanig het 'gezicht' van het bestuur van de provincie Fryslân. Hij is daarnaast voorzitter van het Cultuurfonds Fryslân en was eerder burgemeester van Sneek en Dordrecht.

Roy Budjhawan

Penningmeester

Roy Budhawan, DGA Impactor World; Impact Strategie en Implementatie, heeft ruime ervaring in de internationale financiële dienstverlening. Daarnaast is hij als bestuurder betrokken bij organisaties en initiatieven die gericht zijn op diversiteit en inclusiviteit.

Joop van den Ende

Joop van den Ende

Lid

Joop van den Ende is voorzitter van de VandenEnde Foundation. Hij is een veelzijdig theater- en mediaondernemer en richtte onder meer zijn eigen televisieproductiebedrijf op. Zijn theaterbedrijf Stage Entertainment, groeide binnen korte tijd uit tot het grootste theaterbedrijf van Europa. Van den Ende was in 2001, samen met zijn vrouw Janine, de grondlegger van de VandenEnde Foundation.

Samuel Levie

Lid

Samuel Levie is oprichter en aandeelhouder bij Brandt & Levie. Samuel is een ondernemer en chef. Zijn liefde voor koken en lekker eten werd met de paplepel ingegoten en vanaf jongs af aan wist Samuel dat hij later wilde gaan koken. Het koken combineerde hij met een studie politicologie.

Jeangu Macrooy

Lid

Jeangu Macrooy is singer-songwriter, geboren in Paramaribo. Macrooy groeide op in Suriname en verhuisde in 2014 naar Nederland om aan de Artez Popacademie te studeren.
Hij werd bekend met zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival en The Passion. Inmiddels is hij ook veel in het theater te vinden.

Saskia Laseur

Lid

Saskia Laseur is managing partner van Van Doorne. Ook treedt Laseur op als notaris en adviseur van diverse overheden, maatschappelijke instellingen en koepelorganisaties. Zij is verantwoordelijk voor tal van publicaties over onder meer Kindcentra, stichtingen en verenigingen en toezicht in de zorg en bij onderwijsinstellingen.

Max van Engen

Lid

Max van Engen is ambtelijk opdrachtgever van de gemeente Amsterdam voor de realisatie van de cultuurgebouwen Amsterdam Museum (renovatie), de Nieuwe Meervaart en het Nationale Slavernijmuseum.

De taken en verantwoordelijkheden van het bestuur en de directie zijn vastgelegd in een bestuurs- en directiereglement. Het bestuur volgt de Governance Code Cultuur.

Gedragscodes

Méér Muziek in de Klas volgt de drie gedragscodes van de cultuursector: de Governance Code Cultuur, de Fair Practice Code en de Code Diversiteit en Inclusie. Lees hier meer over deze gedragscodes.

Méér Muziek in de Klas heeft ook een eigen gedragscode.

Naar de Gedragscode Méér Muziek in de Klas

Jaarverslagen

Meldregeling en klachtenprocedure

Naast de gedragscode hanteert Méér Muziek in de Klas een meldregeling en klachtenprocedure. Deze stukken vormen de basis voor verdere gesprekken over integriteit met medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen.

Klachten nemen we serieus. We proberen ze binnen twee dagen af te handelen. Als het meer tijd kost om de klacht te onderzoeken, dan melden we dit direct aan degene die de klacht heeft ingediend. Tenminste eenmaal per kwartaal zal binnen het management een evaluatie plaatsvinden over de ingediende klachten en waar nodig geagendeerd. Méér Muziek in de Klas hecht grote waarde aan het bespreekbaar maken en houden van integriteitsvraagstukken.

Lees de klachtenprocedure

Vertrouwenspersoon

We hechten er bij Méér Muziek in de Klas veel waarde aan dat iedereen zich veilig en prettig voelt. Of je nu medewerker, ZZP-er, relatie of andere bezoeker zijn. Mocht dat toch niet zo zijn, dan kunnen mensen zich wenden tot onze externe vertrouwenspersonen.

Over de vertrouwenspersonen